Kadetinje OD Brestanica 2. krogu do prve zmage v 2020

Kadetinje OD Brestanica 2. krogu do prve zmage v 2020

0 Comments 📁 Kadetinje, Neuvrščeni, obvestila 🕔18.February 2020
Kadetinje OD Brestanica 2. krogu do prve zmage v 2020

Kadetska ekipa Kostak Elmonta se je v 2.krogu drugega dela tekmovalne sezone pomerila v Krškem z domačo ekipo POK Krško in Žirovnico.

Ekipa kadetinj je sicer sezono začela dobro a se lovila celo prvi del. Nekako se stvari ob dobrih predstavah na posameznih tekmah na koncu enostavno niso izšle za končno zmago. Kljub dobremu treniranju ni bilo pravih občutkov in pred novim letom so ekipo zaznamovale še poškodbe za piko na i pa še odraščajoče situacije, ki so normalna v tej starosti saj je večina deklet letos prestopilo prag srednje šole in je potrebno najti pravi ritem in uskladiti vse obveznosti. Dekleta so se ravno na turnirju v Krškem po dolgem času zbrale v polni zasedbi in v prvem setu igrale malce zadržano. Igrale so dobro a kot nekako ne bi zaupale, da jim lahko uspe. Tako je prvi set zasluženo dobila domača ekipa POK Krško z 25:16. Ob koncu seta je ekipa Kostak Elmonta pokazala pravi obraz, borbo in željo in tako so dekleta nadaljevale v drugem setu. Skozi celotni set dobro igrale predvsem so pritisnile zbrano na servisu in tudi za končni uspeh je bila ključna odločna igra na mreži. Tako so izenačile v setih na 1:1, ko so drugega osvojile z 25:13. Tretji set je potekal dokaj izenačeno do menjave strani, potem pa je padla koncentracija a uspele so se zbrati kljub zaostanku in z zbrano igro in željo zasluženo slavile z 15:13 in končnih 2:1 v setih. Dekleta so dale vse od sebe, se veselile, saj so si po težkem obdobju končno priborile tako potrebno potrditev, da znajo, zmorejo in da so skupaj najmočnejše.

Drugo tekmo so odigrale skoraj izčrpano saj se je polovica ekipa vrnila po dolgem premoru in videla se je utrujenost, ko so prejšnjo tekmo dekleta dalo vse od sebe. Kljub temu so odigrale dobro, a manj zbrano in tako je ekipa Žirovnice zasluženo slavila obakrat z 25:14.

Sedaj je pred kadetsko ekipo premor do počitnic a popolnega tekmovalnega premora pravzaprav ni, saj večina deklet igra tudi v članski ekipi, ki pa tekmuje vsako soboto in nabira tako potrebne izkušnje za kadetske turnirje, ki se nadaljujejo v marcu.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *