OD Brestanica gostila Regijski turnir v odbojki

OD Brestanica gostila Regijski turnir v odbojki

0 Comments 📁 Neuvrščeni, obvestila, Starejše deklice 🕔16.December 2019
OD Brestanica gostila Regijski turnir v odbojki

Decembrsko razigrane odbojkarice so se v soboto, 14.12.2019 zbrale v OŠ Senovo, kjer je potekal Regijski turnir v kategoriji starejših deklic.

Na turnirju je sodelovalo šest ekip: OK Karlovec, ŽOK Novo mesto 1, ŽOK Novo mesto 2, ŽOK Novo mesto 3, POK Krško, OD Brestanica. Igralo se je na dveh igriščih, na vsakem po tri tekme v dveh skupinah vsak z vsakim.

Turnir je organiziran z namenom nabiranja tekmovalnih izkušenj, tako je bil skozi turnir dosežen prvotni namen, da so dekleta igrala, se družila in to predvsem pod bolj sproščenimi pogoji kot recimo v sklopu turnirjev na državnih prvenstvih kjer udeleženke nastopajo. Tako, da so turnirji, ki so sproščene oblike več kot dobrodošli v tej starostni skupini saj, ravno tukaj je velik preskok med malo odbojko, ko se še igra na manjše polje in z manj igralkami, kot pa v selekciji starejših deklic, ko dekleta preidejo na veliko polje, drugačno žogo in igro šestih igralk, sistem igre, ki se ga igra do članskih selekcij. Ne gre zgolj za zmago ampak za potrebne informacije in izkušnje, ki so več kot dobrodošle v tej starosti. Turnir je bil izveden uspešno in že nestrpno pričakujemo naslednje turnirje v sklopu Regijskih turnirjev.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *