Po težkem obračunu zmaga ostala v Brestanici

Po težkem obračunu zmaga ostala v Brestanici

0 Comments 📁 Članice, obvestila 🕔18.February 2020
Po težkem obračunu zmaga ostala v Brestanici

Članska ekipa OD Brestanica je v soboto, 15.2.2020 gostila ekipo iz Kranja, Triglav Kranj II. Že v prvem setu sta obe ekipi pokazali dobro igro in veliko borbe na obeh straneh kar je set potegnilo v podaljšano igro, ki je pripadala domačinkam Kostak Elmonta z 26:24.

Drugi set so gostje iz Kranja pritisnile na servisu a domačinke se niso pustile zmesti in igrale svojo igro. Tako je cel set potekal izenačeno, na koncu pa ga je z malo več sreče dobila gostujoča ekipa z 25:23.

Tretji set sta v pravi postavi pri domači ekipi poziciji zamenjali podajalka Aleksandra Kožar in napadalka Manca Dremelj, kar se je izkazalo za manj učinkovito kot so pričakovale. Kljub temu se je ekipa borila dobro, a je zopet malo zmanjkalo za zmago v setu, ki je pripadal ekipi iz Kranja z 25:23.

Četrti set so domačinke začele nezbrano a se počasi sestavljale točko po točko in se borile do konca seta, ko je pri 20ti točki Mateja Grilc z dobrimi servisi popeljala ekipo do prvega vodstva v setu se je vedelo, da bo treba izkoristiti priložnost in z odločno igro pripeljati set do zmage ter tako odigrati še podaljšan set oz. tie break. In tako so domačinke zasluženo z veliko želje in zbranimi glavami v zaključku četrtega seta prišle do zmage z 26:24.

Peti set se je začel sanjsko saj je Aleksandra Kožar s svojimi servisi ekipo popeljala do vodstva 8:2 ob menjavi igrišča. Ekipa Kostak Elmonta je igrala odlično, brez napak na servisih, odlično v obrambi in zbrano v napadih kar je prineslo zmago 15:5 v tie breaku in končnih 3:2 v setih.

Ob starejših članicah, ki so igrale na igralnih mestih napadalki Mateja Grilc in Manca Dremelj, podajalka Aleksandra Kožar, korektor Tina Piltaver so odigrale še kadetinja na mestu blokerja Dženana Tursić in najmlajši v ekipi, sicer še starejši deklici blokerka Lara Gramec in libero Lili Čižmek, blokerka Barbara Županc. Tokrat so ravno te mlajše doprinesle svoj delež saj so igrale bolj pogumno kot na zadnjih tekmah in s kar nekaj pogumnimi akcijami upravičile igranje v prvi postavi pri starejših članicah.

To je bila ena boljših predstav članske ekipe v letošnji sezoni, saj je bila tekma dolga, ni bilo prevelikih nihanj, predvsem so se borile za vsako žogo v dolgih petih setih in najlepše je ko se vloženo vrne in to z domačo zmago.

Sedaj je pred člansko ekipo krajši počitniški predah, 7.3.2020 pa v Brestanico prihaja ekip OD Krim.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *