V boj za 2.ligo z drugo ekipo državnik prvakinj z ekipo Calcit iz Kamnika

V boj za 2.ligo z drugo ekipo državnik prvakinj z ekipo Calcit iz Kamnika

0 Comments 📁 Članice 🕔18.May 2015

V soboto 9.5.2015 je v Logatcu potekala zadnja kvalifikacijska tekma za vstop v 2.ligo med ekipama Santana Logatec iz Logatca in Kostak Elmontom iz Brestanice.

Domačinke so začele odločno a so tudi odbojkarice iz Brestanice pokazale dobro igro, vendar so si privoščile preveč lastnih napak in tako set prepustile domačinkam z rezultatom 17:25. Drugi set so odbojkarice iz Brestanice prevzele igro v svoje roke in ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:1. Igralke iz Brestanice 捷凯 so držale svoj tempo do drugega tehničnega odmora , potem pa je slab dogovor znotraj ekipe prinesel drastični padec igre in tako so se domačinke približale, a odbojkarice iz Brestanice so se uspele zbrati in obdržati prednost ter tako set zmagale z 25:23.

Tretji set je ekipa Kostak Elmonta začela dobro a na trenutke neodločno in ko bi morala z svojo igro pobegniti za nekaj točk razlike so popustile in zopet lovile razliko do izenačenja ter tako na koncu popustile in set prepustile domačinkam z 23:25.
Zadnji, četrti set so odbojkarice iz Brestanice popolnoma popustile in se niso uspele zbrati in sestaviti odločnih točk, ki bi prinesle dober rezultat, tako je set zasluženo ostal v Logatcu z 25:17 in končnih 3:1 v setih za Logatec.
Z novo zmago si je ekipa iz Logatca zagotovila 1. Mesto v kvalifikacijah in tako neposredno uvrstitev v 2.ligo zahod. Ekipa Kostak Elmonta iz Bresatnice pa je stiskala pesti in na koncu tako z višje doseženim količnikom točk dosegla 2. Mesto v kvalifikacijah, tretje mesto pa ekipa iz Škofje Loke.

Ker pa sistem dopušča možnost razigravanja tudi ekipami, ki izpadejo iz višjih lig se tako drugo uvrščena ekipa iz kvalifikacij med najboljšimi v 3.ligi pomeri še z ekipo, ki izpade iz višje lige. Tako je v soboto 16.5.2015 na vrsti prva tekma med ekipama Calcitom in ekipo Kostak Elmont iz Brestanice, ki bo v Kamniku.

Share this article with friends

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *